ایرانیان جهان

آخرين مطالب

این قدرت ایران چالش بزرگ اسرائیل است؛ گزارش نشنال اینترست | ابزاری که به ایران اجازه می‌دهد ناوهای نظامی آمریکا را هدف قرار دهد ایالات متحده آمریکا

این قدرت ایران چالش بزرگ اسرائیل است؛ گزارش نشنال اینترست | ابزاری که به ایران اجازه می‌دهد ناوهای نظامی آمریکا را هدف قرار دهد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از کیهان، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با بررسی این سؤال که آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟، نوشت: ایران در طول یک سال گذشته شاهد حملات مستقیم اسرائیل به خاک خود، سقوط گروه‌های نیابتی خود در سراسر منطقه و از دست دادن سلطه‌اش بر سوریه با سرنگونی بشار اسد بود.
در سال جدید میلادی تهران باید حسابی خودش را نشان دهد. به نوشته رسانه‌ها، ایران از زرادخانه موشکی‌اش برای هشدار به دشمنانش استفاده می‌کند.
هفته جاری، نیروی دریایی سپاه پاسداران، از یک پایگاه موشکی زیرزمینی جدید در منطقه ساحلی جنوب ایران رونمایی کرد. علی‌رضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه قبلاً وعده داده ‌بود که تهران آماده می‌شود تا هر متجاوز زیاده‌خواه را در هر مقیاس و جغرافیایی مغلوب و منکوب کند. حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران هم با همین ادبیات به دشمنان هشدار داد که «محاسبات دشمنان» دقیق‌تر شود تا «اینکه اشتباه نکنند تا به خاطر اشتباه‌شان هم خودشان به دردسر نیفتند و هم دیگران».
این نخستین بار نیست که ایران از یک «شهر موشکی» رونمایی می‌کند. ماه ژانویه، نیروی دریایی سپاه، یک پایگاه زیرزمینی موشکی دیگر را در نزدیکی خلیج‌فارس افتتاح کرد و نیروی هوافضای سپاه پاسداران نیز چند روز قبل از آن از یک تأسیسات زیرزمینی مشابه رونمایی کرده.
زرادخانه موشکی ایران در طول یک دهه گذشته به شکل چشمگیری توسعه پیدا کرده ‌است. مجموعه سلاح‌های ایران اکنون شامل موشک‌های بالستیک با دقت بسیار بالا، پهپادها و موشک‌های کروز می‌شود. به نظری می‌رسد که ایران ابتدا برنامه تولید موشک خود را به عنوان تولید ابزاری برای پرتاب سلاح هسته‌ای توسعه داده ‌اما در طول سالیان، تهران مشاهده کرد که این سلاح‌ها به خودی خود تا چه اندازه می‌توانند در دست گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه اثرگذار باشند.
سپاه پاسداران در طول سالیان گذشته به طور خاص از این موشک‌ها برای حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، مواضع داعش در سوریه و مواضع گروه‌های کُرد در اقلیم کردستان عراق استفاده کرده‌است اما آنچه مهم‌تر بود این است که گروه‌های تحت حمایت ایران در منطقه، از جمله حزب‌الله در لبنان، حماس در غزه و حوثی‌ها در یمن، از گسترش زرادخانه موشکی ایران بهره‌مند شده‌اند. آنگونه که حملات موشکی ایران به اسرائیل در سال 2024 نشان داد، سپاه پاسداران طیف وسیعی از موشک‌های کروز و بالستیک در اختیار دارد.
گفته‌ می‌شود که دوربردترین سلاح‌های ایران می‌توانند اهداف تا فاصله 2000 کیلومتر (1240 مایل) را هدف قرار دهند. هرچند تهران در حال حاضر موشک بین‌ قاره‌ای در اختیار ندارد که می‌تواند برد موشک‌های ایران را بسیار بیشتر کند، به نظر می‌رسد که ایران بی‌صبرانه در پی رسیدن به چنین موشک‌هایی است. اوایل ماه جاری میلادی ایران یک موشک کروز ضد کشتی با برد 1000 مایل آزمایش کرد.
چنین ابزاری به ایران اجازه می‌دهد ناوهای نظامی آمریکایی را در دریای عمان و خلیج‌فارس هدف قرار دهد؛ و البته نباید تنگه هرمز را فراموش کرد که سالانه یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند و دائماً چه از طریق موشک و چه از طریق تاکتیک‌های غیرمتقارن دیگر تحت تهدید ایران است. همزمان با تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، توانمندی موشکی تهران روزبه‌روز به چالش بزرگ‌تری برای آمریکا و اسرائیل تبدیل می‌شود.
کد خبر 923582 منبع: کیهان برچسب‌ها دفاع - سپاه پاسداران ایران و اسرائیل خبر ویژه دفاع - موشک

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گرند اسمش جوانان؛ کامبک پینگ‌پنگ باز ایران مقابل حریف سنگاپوری

فراخوان حزب‌الله برای مقابله با توطئه‌ ترامپ علیه غزه

کشور چین رسما از دولت آمریکا شکایت کرد

آخرین اخبار از مذاکرات ایران و آمریکا/ یادداشت امنیت ملی ترامپ علیه دولت ایران

کشتی های آمریکایی بدون تعرفه از کانال پاناما عبور می کنند

تحولات اوکراین|آمریکا هفته آینده طرح صلح خود را ارائه می‌دهد

نرخ ارز امروز 18 بهمن 1403 + جزئیات

ترامپ بخش کریپتو آمریکا را «آزاد» کرده؛ این می‌تواند یک تغییر دهنده بازی جهانی باشد

هشدار عجیب به ترامپ؛ این کشور تهدید به جنگ کرد

افشای متن نامه‌ای که ترامپ علیه ایران امضا کرد

تهران باید خود را برای مذاکره مستقیم با واشنگتن آماده کند/ در صورت عدم مذاکره، نتانیاهو دستور حمله به تاسیسات هسته ای ایران را می‌گیرد

اتحادیه اروپا سیلیکون‌ولی را تحریم می‌کند؟

سرمقاله ایران/ ایران با ترامپ چه کند؟

بازی نشانه‌های ایران و آمریکا

سرمقاله کیهان/ کابوس پهلوی

واکنش‌ها به اظهارات ترامپ درباره تصاحب غزه

شادی و سرودخوانی فلسطینیان پس از بازگشت به شمال نوار غزه

قیمت نان گران می شود؟

آل‌اسحاق: تا وقتی ایران خودرو با منافع سیاسی جناح‌ها اداره شود مشکلاتش حل نمی‌شود

قیمت جدید برنج

اعزام نیروی کار به عراق/فعالیت 58هزار کارگر ساختمانی

قیمت طلا | قیمت دلار آزاد | قیمت دینار عراق | قیمت مثقال طلا امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه 1403

ظریف در سفر به عراق با سیدعمار حکیم دیدار کرد

قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 18 بهمن 1403

محمد جواد ظریف در بغداد با عمار حکیم دیدار کرد

دیدار نماینده سازمان‌ ملل در عراق با معاون راهبردی رییس‌ جمهور

ظریف با نماینده سازمان‌ملل متحد در عراق دیدار کرد

ظریف با سیدعمار حکیم دیدار کرد

دیدار و گفت و گوی ظریف و حکیم در بغداد

سخت گیری بانک ها، عامل گرایش مردم به وام های غیرقانونی

تغییر نظام حسابداری به تعهدی

رسولی:اقتصاد دریامحور باید توسط بخش خصوصی اجرایی شود

قیمت میلگرد امروز 18 بهمن 1403 + جدول

نرخ اشتغال در استان بوشهر شایسته مردم نیست

مشکل کلیدی کشور، صنعتی نشدن بخش های اصلی اقتصاد است

سرمایه‌گذاری 11 میلیارد یوآنی چین برای قطار سریع‌السیر اصفهان/بخش خصوصی آماده تامین مابقی هزینه‌‌ها است

حل مشکلات اقتصادی، شرط تحقق اهداف نظام اسلامی است

انقلاب سبز ژاپن در صنعت پوشاک

سفر «عراقچی» به افغانستان و ارزیابی میدانی او کار مناسبی بود

بررسی تحولات افغانستان در نشست آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا

قاری افغانستانی به مقام دوم رسید

استقلال و پرسپولیس در صورت صعود با کدام تیم‌ روبه‌رو می‌شوند؟

افراد زیرک به جای سیاست شکست خورده «فشار حداکثری»، «عقلانیت حداکثری» را انتخاب می‌کنند

فرمان جدید ترامپ؛ خروج مردان از ورزش زنان!

رئیس فدراسیون بعدی فوتبال؛ یکی از این 3 نفر

سقوط بالگرد در شمال ایتالیا؛ همه کشته شدند

در دیدار ترامپ و نتانیاهو چه گذشت؟

خیال خام شیاطین

پشت پرده ترورهای تاریخی آمریکا از آبراهام لینکلن تا جان اف کندی

آمادگی قطر برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا